Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Sweet Fairyeyes Pink Flowershowe "Agnes"

Far Sweet Fairyeyes Tiger

Mor Sweet Fairyeyes Pink Flowerpower

Agnes, numera friserad för aktiviteter i skog och mark, härjar gärna med taxen

 

 

 

 

Det har påpekats, från ägarhåll, att en hund saknas under rubriken "Kennelns hundar". Nu är ju inte lilla Agnes så ofta boende hos oss men visst kan hon få vara med.

Det är svårt att välja adjektiv som beskriver henne - pigg, energisk, nästan outtröttlig, envis, olydig, skällig, lättlärd, lekfull, ja det var några och fler skulle behövas. Detta är en mycket bestämd ung dam som är självmedveten och övertygad om sin egen förträfflighet, därom råder ingen tvekan.

Agnes är mycket fäst vid sin matte och kan vara nog så avvisande mot närmanden från andra personer. "Avvisande" är nog fel ord, snarare nonchalant. Det är ingen idé att försöka fjäska sig in hos henne, men blir obönhörligen avspisad. Men det är klart, matte är vegetarian så skulle det bjudas en bit korv så kanske...

Trots sitt väna utseende är Agnes nog så framåt, tuff emot andra hundar och mycket terränggående under promenader. Hennes matte har lärt henne många små trick och Agnes är faktiskt väldigt söt när hon apporterar den allra minsta och gulligaste apportbock jag sett. Hon har tillsammans med sin matte tagit LP 1 och nu också sitt första  första-pris i lydnadsklass 2.

Under sommaren 2015 har vi tränat henne att spåra. För den som sett hennes första försök, korvspår, måste det vara märkligt att vi ens brydde oss om att fortsätta. Men vi har hjälpts åt att lägga personspår med matte i spårslutet och den lilla vita jobbar sig fram i terrängen. Triumf förstås, när hon senaste gången faktiskt följde mina spår, med matte i linan för första gången.

Nu i december, några månader senare, går hon spår som är 1 km långa och innehåller 7 apporter, och hon gör det bra.

Av Agnes har jag lärt mig att den gamla tesen "man skall inte döma hunden efter håren" verkligen har sitt berättigande!

2017-10-02 Agnes, den lilla  hunden med de stora framgångarna. Jag fick be matte om hjälp med alla titlar den lilla vita samlat på sig under den här säsongen.

LP1 RLD N RLD F RLD A betyder att hon snabbt avancerat i grenen rallylydnad, förutom lydnadsmeriter, och dessemellan har det hunnits med mentaltest och starter i agility också. Gissar att titlarna snart ramlar in där också!