Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Blogg

Äntligen!

2019-05-28

 

 

Det har dröjt med uppdatering denna gång och det har sina orsaker.

Lexie valpade planenligt tidigt lördag morgon, en okomplicerad valpning, helt efter regelboken. Att Lexie kräktes då och då oroade mig inte, det gör tikar ofta under valpningen.

Men efter ett tag anade jag att detta var något annat. Och snart förstod jag, att hon drabbats av den magsjuka som redan två av våra hundar gått igenom,en elak sort med kaskader i båda ändar.

Stackars Lexie! Och det har varit några svåra dagar. Till varje pris måste hon få i sig någon föda för att kunna producera mjölk. Men tänk er själva, att någon sticker fram en tallrik med mat, när ni är mitt i värsta magsjukan. Via veterinär fick jag tillgång till högenergifoder i pastaform som jag kunde lägga in i munnen och som hon oftast fick behålla. Och så vatten, vatten, vatten.

Och Lexie själv då? Ja, hon är den klippa hon är. Lugn och trygg har hon skött sina valpar, helt exemplariskt, de är blanka och runda och tysta, allt goda tecken på välmående. Ingen har gått ner i vikt, de utvecklas precis som de ska.

När Lexie i morse for ut ur huset med ett rytande när hon såg hundarna på andra sidan staketet och sedan lade av en HÖG, ja då fylldes mattes hjärta av lättnad. Vi fixade detta också!

I valplådan ligger nu tre stycken fina valpar, alla röda. Mera bilder kommer.

 

Antal kommentarer: 1

2019-06-01 22:50:08 - Elisabeth D-Ricci, edaricci@outlook.com

Gratulerer til de tre etterlengtede valpene!

Hilsen
Elisabeth
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)