Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Blogg

Lite oro

2019-05-18

De två senaste dagarna har Lexie inte sett ut att må riktigt bra, hon har dragit sig undan och, mest oroväckande, inte velat äta. Förhör igår kväll med ansvarig matutfodrare Husse gav informationen att "ja, han hade nog sett Nellie äta ur Lexies skål".  När Lexie inte ens gick fram till matskålen i morse gick matte igång.

Vad ska jag hitta på att ge henne? Kylskåp och frys gicks igenom. Kanske skulle lättäten yoghurt smaka? Nej, sa Lexie. Archies belöningspasta ur tub då? Nej, sa Lexie. Rostat bröd? Nej, blev svaret. En bit ost kanske? Eller skulle jag steka pannkakor? Det kan ingen hund motstå.

Men så sansade jag mig, tog med Lexie på vanliga morgonrundan för att kunna konstatera att hon var lika framåt och glad som vanligt. Hemma igen serverades hon uppblött torrfoder blandat med kalvfärs, och se!, det slank lätt ner. Nu får Lexie mat tre gånger per dag så det blev samma meny vid lunchtid och det åt hon med god aptit. Nu hade jag sjåpat mig igen.

Efter intagen lunch ville Lexie sitta i knäet och jag lyfte försiktig upp henne, hon är rund som en fotboll nu. Vi hade vår lilla mysstund och jag kände att det var full fart i magen, det sparkade åt alla håll. Också lugnande tecken för en visserligen mycket erfaren men ändå ibland onödigt orolig uppfödare.

Ingen valpning före torsdag har jag sagt ifrån och hon har ännu inte börjat leta efter lämpligt bo så det känns lugnt. I morgon inreds det kommande valprummet och jag känner mig väl förberedd.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)