Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Blogg

Små förberedelser

2019-05-13

Ja, det har jag börjat med. Dvs. jag har tagit fram valplådan, skurat den med hett vatten och såpa och ställt den i solen att torka. När den är ordentligt torr bär jag upp den till TV-rummet där valpningar äger rum och ställer den på lut. Det är lite onödigt tidigt att dra igång all övrig möblering  men till helgen så.

Jag vill vara väl förberedd, inget praktiskt problem ska kunna uppstå när det blir skarpt läge. Bilen förbereds i god tid för att snabbt kunna frakta tik och ev. valpar till veterinär om något allvarligt inträffar. Telefonnummer till veterinärer och kliniker och deras öppettider finns självklart på plats.

Jag har blivit coolare med åren men vissa grundläggande förberedelser släpper jag inte.

Lexie själv då? Hon är fortfarande lika tillbakadragen och jag som brukar säga att "dräktiga tikar får man skämma bort" har inte så lätt att skämma bort för hon håller sig på inget sätt framme. Men två saker är av vikt för henne och det försöker jag alltid uppfylla. 1. Att få ligga i mitt knä när helst hon vill, oberoende av vem som redan är på plats. Kan den (läs Nellie) inte  uppföra sig åker vederbörande ner på golvet och Lexie får eget majestät. 2. Varje gång vi möts ska jag böja mig ner och berätta för henne hur fin hon är. Lite klapp och gos och så är det bra.

Jag kan tycka att hennes krav är  mycket modesta.

Aptit: god   Format: rund  Humör: stillsam men glad

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)