Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Blogg

Slutet är nära

2019-07-14

 Så dramatiskt det lät nu då! Ja, veckorna har gått så snabbt så snabbt, valparna är redan sju veckor och nästa lördag flyttar liten herre nr 1. En vecka senare är det dags för nästa lilla gosse och så är det bara Rosie kvar. Och kvar ska hon också bli.

Hur det känns? Jo tack, ganska bra. Det fina vädret har gjort att denna kull varit extra enkel att ha. Mycket utevistelse har rastat av dem ordentligt och som min man sa i morse "Jag har inte blivit biten i tårna en enda gång!". Ett betyg så gott som något på att jag lyckats aktivera den lilla trion bra.

En period kunde jag utföra lite trädgårdsarbete samtidigt som valparna rullade omkring i gräset men det är det slut med nu. Böjer jag mig ner är de ofelbart där för att ge en hjälpande tass. Tömningen av en fontänbehållare tidigare i veckan hade gett upphov till en del mindre trevliga rester i gräset. Vilka pilade genast dit och rullade sig i det äckliga? Sonen som kom på besök en stund senare och gullade med valparna påpekade att de luktade lite skumt? Det kunde jag inte förneka.

Jag har minskat på mamma Lexies portioner, dels för att hon varit tjock och för att mjölkproduktionen ska avta i samma takt som valparna övergår till fast föda. De får nu fyra mål/dag, tre valpfoder och ett med yoghurt. De äter alltid men sällan hela portionen, mamma låter dem fortfarande dia och inget slår den menyn! 

På tisdag blir det resa till veterinär för besiktning, vaccinering och chipning. Sista avmaskningen hos oss sker idag, klorna klipptes i går. Packningen börjar ställas i ordning, pappersexercisen är påbörjad. Vi går helt enkelt in för landning. 

Hoppas någon haft nöje eller nytta av den blogg, som nu avslutas. Jag har försökt att på ett lite underhållande vis beskriva hur livet som uppfödare kan te sig. Vi gör alla på olika sätt, jag har efter många år mitt sätt att föda upp valpar. Det viktigaste av allt återstår, och där kan jag inte påverka. Att valparnas nya ägare tar väl hand om dem och vänder sig till mig om frågor skulle uppstå. Jag har gjort mitt, nu är det er tur! Mycket nöje!

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)