Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Jag planerar för en valpkull under sensommaren men efterfrågan är mycket stor och jag lägger ut info i den mån någon valp finns tillgänglig 

 

 

Blogg

Sex veckor!

2019-07-06

 

Trots att utvecklingen går framåt i rask fart finns det inte så mycket att berätta. Valparna förfinar alla sina förmågor, blir stadigare, snabbare, spänstigare. Och därmed också, lätt att räkna ut, jobbigare...

Ännu är de inte i "värste-åldern" när vi alla bevakar våra tår och näsor, utan de är bara ljuvligt tillgivna och kontaktsökande. Det blir mycket "kravla på golvet och gulla med valpar", men det är värt varje stund. Dels för valparnas fostran och utveckling men precis lika mycket för min egen del. Trots alla dessa uppfödarår tycker jag det är lika underbart med varje ny kull.

Vi har utökat reviret med små trädgårdspromenader, men eftersom det alltid är någon i trion som hittar något extra intressant och släpar efter, kommer vi inte så långt.

Introduktion till övriga fyrbenta familjemedlemmar har påbörjats. Och det gick precis som jag trott. Mormor Nellie tog omedelbart avstånd, moster Katie sneglade förskräckt och sökte skydd i soffan, herr Cocker trampade omkring och visste inte var han skulle göra av sig. Den ende som med sin stora erfarenhet av valpar tog det lugnt var herr Tax. Han hälsade älskvärt, snusade runt på dem en stund, lät dem göra detsamma och bad sedan om att få gå i exil i vardagsrummet.

Kloklippet idag tror jag inte ens de märkte, de hade varit i farten extra länge och var såå trötta. De hängde som urvridna trasor över kanten på skålen när jag vägde dem. Rosie 1389 g, pojkarna 1499 resp. 1540 g. 

Helt jämförbart med Lexies förra kull.

På bilden nedan är det pojkarna till vänster och Rosie på högerkanten.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)