Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Blogg

Framsteg

2019-06-22

 

Det gör valparna varje dag nu. Det är som med vårens och sommarens ankomst, man hinner helt enkelt inte med.

Idag har det varit vägning och kloklipp, enligt rutin. Det senare tar allt längre tid, valparna har upptäckt att de har en egen vilja och den är inte att få klorna klippta. De gör vad jag kallar aktivt motstånd, slingrar och vrider sig, men det brukar gå över när de  gjort det några gånger till.

Ibland hörs de allra gulligaste små skall från valphagen, de har börjat leka med varandra och även om de är lite "obalanserade" ännu så kan de i alla fall bitas. Skönt så länge inga tänder tittat fram!

Dagens stora händelse var annars att få komma ut. Jag har gjort en utehage i anknytning till där valphagen är, så att de så småningom själva kan gå ut när dörren står öppen. Men än så länge bärs de ut och övervakas noga av både matte och sin mamma. Jag är rätt sjåpig när det gäller att ha små valpar ute, vågar inte lämna dem ensamma. Kanske överdriver jag men med gladorna seglande över gården vill jag att valpar är under bevakning utomhus.

Som alltid när valpar kommer ut första gången tyckte de att världen var väldigt stor. De blir så stillsamma och sitter alldeles blickstilla innan de vågar se sig om. Och jag vet att tiden när jag får jaga runt efter dem i trädgården inte är alls långt borta, så jag njuter så länge de håller sig inom räckhåll.

Denna vecka har de serverats mat en gång per dag och även om aptiten inte är så imponerande har de varit matintresserade från första stund. Fr.o.m. måndag serveras de mat morgon och kväll och mamma Lexies portioner krymper. Om två veckor ska de vara avvanda.

Här kommer några bilder från allra första gången på gräsmattan.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)