Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

Tyvärr blev den parade tiken inte dräktig, så nu dröjer det till nästa ev. kull.

 

 

Blogg

Ny adress

2019-06-16

 

Det har valparna fått idag, i och med att de flyttat in i en etta på första våning med mjölkbar och tillgång till trädgård. Liite gnäll hördes men de fann sig snart till rätta.

Jag har fodrat Lexie ganska rejält sedan hon "kom på fötter" efter den svåra magsjukan vilket lett till att hon bär på en viss rondör. Ovanligt för henne som annars alltid är slank. Men det har också satt sina runda spår på valparna som kanske med ett objektivt öga är aaningen tjocka. Till följd av det har de inte kommit upp på benen men jag såg att en av hanarna var på god väg i morse så det kommer sig.

Bästa födelsedagspresenten för mig i torsdags var att komma in till valparna på morgonen och mötas av en liten skog av viftande svansar.  Det var första gången men man kunde trott att de tränat länge för jag har sällan skådat en sådan fart som de små svansarna hade.

Invägning i morse visade på vikterna för tiken 842 g, de små herrarna 876 resp. 884 g. Klorna är klippta för andra gången, denna gång under små protester. I morgon är det dags för första målet mat, det blir kalvfärs uppblött i ljummet vatten, så får vi se om det är något de gillar. Och så är det dags för det ofrånkomliga och inte populära - avmaskning. 

Men än så länge är de helt nöjda med att bara "softa"!

 

                                  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)